Ankieta: Jak oceniasz odcinek?
Chłam!
0%
0 0%
Słaby.
0%
0 0%
Ujdzie
0%
0 0%
Dobry
80.00%
4 80.00%
DIAMENTY I ZŁOTO!
20.00%
1 20.00%
Razem 5 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

S5e22 - What About Discord?
KOLEJNY ODCINEK JAK U TARANTINO
ZOSTAŁEM ZASKOCZONY TOTALNYM BRAKIEM ZASKOCZENIA

Zawsze uważałem, że czekam na odcinek, w którym Discord przestanie błaznować jak totalny idiota, a zacznie manipulować charakterami innych (jak w Return of the Harmony), żeby dopiąć swojego, zrobić bajzel, a na końcu wyciągnąć z tego naukę, a tu okazuje się, że byłem w totalnym błędzie. Wystarczyło, że był sobą.
Po przeglądnięciu MASY materiałów dotyczących serialu (wywiady i tym podobne), myślałem, że postać Twilight może liczyć co najwyżej na przyzwoity pogrzeb – i znów zostałem pozytywnie zaskoczony brakiem zaskoczenia.

Bo dostałem dokładnie taki odcinek, jaki powinienem dostać. Z pozytywnym pierdolnięciem, masą ciepłego humoru, wypełniający idealnie te 22 minuty, nie przyspieszając i nie przedłużając ani o sekundę.

Mało tego, to pierwszy od 3 sezonu odcinek o Głównej Protagonistce Serialu, tj. Twalailat Sparkle, który na dodatek jest NAPRAWDĘ DOBRY. Do tego naprawdę perfekcyjny Spike - robi za nieporadnego asystenta Twilight, a nie dziecko-fajtłapę wywracające się co pięć sekund. Pięknie podkreśla zachowania Twilight i jest dobry w byciu sobą (BRAWO SPAJK, W KOŃCU NICZEGO NIE ZEPSUŁEŚ, JESTEŚ TAK ŻAŁOSNYM SOBĄ JAK POWINIENEŚ!).

HUMOR. Był, zaśmiałem się. Nawiązanie do Boba Rossa było genialne, nie znam się na brwiach, ale mi się podobało. Pinkie z powrotu do przyszłości mnie rozbawiła, pewnie gdzieś pod tą toną hipsterskiego bajdurzenia kryje się u mnie dzieciak lubiący popkulturę.

4\4.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
S5e22 - What About Discord? - przez Ścierwisław - 07-11-2015, 20:27
RE: S5e22 - What About Discord? - przez Mianownik - 07-11-2015, 22:44
RE: S5e22 - What About Discord? - przez Irwin - 08-11-2015, 21:12

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl