Lemuurowe maziaje
Dziś założyłem sobie nowego DA :D 
Link: http://lemuur-art.deviantart.com

Uczę się maziać kuce w Digitalu, oto pierwsze podejście: 
[Obrazek: apple_bloom_by_lemuur_art-d9hbei1.png]

Wnioski z tego mam takie, że konturów się nie cieniuje. Warto też popracować nad ostrzejszym cieniem. 

Zapraszam na mojego DA, wszelkie porady będą mile widziane. Będę oczywiście wrzucał tutaj też moje kolejne próby stworzenia dobrego, solidnego digitala!
Odpowiedz
Kopyta wyglądają jak spuchnięte kikuty, końska anatomia kucyków nadal dotyczy. Pysk wygląda jak narysowany z profilu, mimo że jest 3/4, nie widać obłości powierzchni. Używasz do cieniowania tego samego odcienia co do świateł, a cienie powinny być zimniejsze i mniej nasycone. Wnętrze tylnej nogi czy kokardy powinny być bardziej zacienione.

[Obrazek: VinzbPc.png]
Odpowiedz
 Marchewkę przyznali   Lemuur(+1)
[Obrazek: twilight_sprarkle_by_lemuur_art-d9hzd4m.png]

Długa droga jeszcze przede mną, ale wydaje mi się, że robię spore postępy ^^. 
Wiem, że światło trochę złe, bo w założeniu cieniowałem pod niebieskie, później nagle zmieniłem kolor, bo zielony był taki cool... Przez to odblaski trochę cierpią. Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady, zwłaszcza w kwestii tych @#%@#$@#^ skrzydeł xD.  

Post ten dedykuję Ścierwisławowi, za genialne rady, nie tylko tutaj pod kucem, ale też w temacie o rysunku <3. Dzięki!
Odpowiedz
Te same błędy pyska i kopyt co poprzednio. Kopyta to są twarde, kanciaste rzeczy, i mają kształt podobny do żelazka, a tu wyglądają jak worki mięsa. Linie ust i nozdrzy powinny owijać się wokół obłości pyska, tutaj wygląda jakby miała jedno nozdrze a gębę na boku jak u flądry.

Postać na tle abstrakcyjnym/żadnym to easy mode. Jak chcesz się nauczyć rysować rzeczy warte świeczki zapłonowej to rób też scenerię, chociażby prostą.

Skrzydła to po prostu wredna konstrukcja którą trudno zrozumieć. Składają się z dwóch prostokątów i trójkąta, na ich stykach mogą się zginać i przekrzywiać, mają kontur w kształcie zygzaka po obu stronach:

[Obrazek: K1MSROX.png]
[Obrazek: pLJMnac.png]
[Obrazek: to_be_sorted_035.17470203_std.JPG]
Odpowiedz
 Marchewkę przyznali   Lemuur(+1)
Czekam na więcej (Ścierwisławowych porad rzecz jasna :v v:)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl