Wojna Młotek 40 kartonów
Właściwie - jak rozwijało się lore warhammera od pierwszego wpisu z rouge tradera?
Odpowiedz
Retcony i updaty wizualne, które otwierały drogi do nowych wątków. Dziś mamy super-hiper grimdark uniwersum. W I edycji nie było aż tak tragicznie (na tyle, na ile wiem) ale może to być kwestia innych czasów i pewnych kanonów moralnych pisarzy, etc, etc. Teraz tego nie ma, wszystko dostaje edgu (w wszystkich znaczeniach tego słowa).

Z tym, ze GW i BL (Black Library - ludzie, co piszą lore oficjalne) chyba się cofają w czasie, bo to co widzę, co się dzieje to herezja przeczysta.
Odpowiedz
Poprosiłbym znawców o wypowiedzenie się nt 13 czarnej jak wyciąg z murzyna krucjaty. Czy Horo wróci?
[Obrazek: nZHxp.jpg]
Odpowiedz
 Marchewkę przyznali   Irwin(+1)
Kolejna nieudana krucjata zrobiłaby dobrze emo dzieciom chaosu. Abby jako obrażony nastolatek NIESTETY był kilka razy zdrowo poharatany. Raz przez Eldrada, raz przez Imperialnych. Jednakże, Chaos lubi atakować tamte okolice, a Abbadon(ej, w końcu cechą ich legionu było ich wzajemne, fizyczne podobieństwo :D, ale fakt, mój błąd) jako ulubieniec(chłopiec na posyłki) Chaosu zapewne by przewodził takiej krucjacie. Więc w sumie Horus wróci, znowu dostanie mocno w dupę i straci 90% liczebności swoich "legnoistów" i przyklei Imperatorowi serduszko do czoła po czym spierdzieli do warpa.
What was her name again?
Twilight "Graphene the Griffin" Sparkle?
Twilight "Zigger Grave Digger" Sparkle?

Odpowiedz
W sumie to nie miałem na myśli Horusa rainderp
Ale i tak się czegoś tam dowiedziałem.

Naprawdę chodziło mi o Lemana Russa. 13 kompania przecież przyczłapała. Zarośnięci bo zarośnięci, ale po prostu przebywali w trudnych warunkach.
Przyklei serduszko do czoła? Co? XD
Odpowiedz
Chemik, o czym Ty opowiadasz?
Odpowiedz
O czarnych krucjatach, ale jak sobie przypominam, to rzeczywiście nie ma temat. Nvm.
What was her name again?
Twilight "Graphene the Griffin" Sparkle?
Twilight "Zigger Grave Digger" Sparkle?

Odpowiedz
>Czarne Krucjaty
>Horus
>Abaddon

Tylko dwa pasują do siebie. Choose wisely.

Also, Warmen: Niewiele jest do powiedzenia, z tytułu zawrotnego tempa, w jakim Black Library wydaje obecne lore. Ponoć 13 Wielka Kompania z samym Leman Russem na czele wyskoczyła z Oka Terroru i byli widziani na Cadii. 13 Wielka Kompania to w sumie same Wulfeny (Czyt.: Wilkołaki w power armorach), więc powinno być grubo. Jednak to tyle, co osobiście jestem w stanie powiedzieć.
Odpowiedz
To zupełnie tyle co ja wiem, no może poza tym, że Leman Russ też był widziany z nieogolonymi wilkami z trzynastej.
Hmm...A CO Z PLANETĄ STWORZEŃ, KTÓRE MAJĄ KOCIE USZY? derpy1
Odpowiedz
Jeśli takowa istniała, to purged.
Odpowiedz
Pytanie z zakresu - wiedza powszechna - chaos.

Ile jest bogów chaosu?
Odpowiedz
Jak to ilu - wszyscy!
Pięciu chyba, z tego co mi się wydaje, ale ja się nie znam.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl