10-09-2016, 15:23
(28-08-2016, 20:58)Warmen napisał(a): A to nie tak, że NMS zrobiła jakaś mała guwnofirma? I tak dużo zarobili, może zrobią kiedyś coś lepszego niż Starbound 3d. Im dłużej nie gram w NMS, tym mniej chcę w to zagrać. Ale kiedyś chciałem.
Zdaje się, że zrobiło to 10 osób. Gadałam o tym niedawno z facetem (nie grał, nie zamierza grać) i... on nawet nie ma żalu do firmy, bo stworzenie technologii pozwalającej na losowe generowanie całych planet z dziesięcioosobową ekipą jest imponującym wyczynem. Problem pojawia się wtedy, gdy takie właśnie tech-demo sprzedaje się w pudełku za 60 baksów, a ludzie bez chwili namysłu łykają wszystko, co powiedział marketingowiec (i traktują to jako pewnik, nawet jeśli twórcy mówią o "możliwościach" lub "planach")... oraz wtedy, gdy gameplay sprowadza się do "zbieraj i craftuj, żeby zbierać i craftować" - w zamyśle samonapędzającej się mechaniki, którą szpanuje połowa Steam Greenlight/Early Access, a która dla wielu osób na dłuższą metę będzie nudna i pozbawiona celu.
![[Obrazek: XByGoVE.jpg]](http://i.imgur.com/XByGoVE.jpg)