Poezja niecodzienna
Ja osobiście znam niewiele poezji, głównie te z lekcji języka polskiego i jest to również jedyny powód dla którego dostaję ostrej alergii na samą myśl o nich. Aczkolwiek nie do końca prawdą mogę to nazwać, ponieważ ociera się to o hipokryzję, gdyż w niedawnej przeszłości, kiedy to opuszczałem swoją rodzimą podstawówkę jako absolwent, zacząłem sam pisać krótkie wiersze, najczęściej były to białe podzielone na nieregularną ilość wersów w pojedynczej strofie. Poruszały one zagadnienia samej śmierci, "samotności w tłumie niezliczonych osobowości", krytykę praw rządzącymi się tym światem, a także krytykę samego Stwórcy jako lalkarza znęcającego się nad swoimi kukłami. Powodem takiego zainteresowania były ówczesne wydarzenia, jakie mnie w owym czasie dotknęły. Traktowałem ją jako ucieczkę od rzeczywistości albo możliwość wyrzucenia z siebie całego jadu, jakim byłem nasiąknięty. Niestety, wszystkie sentencje i przemyślenia spisywałem ręcznie na papier, więc na chwilę obecną już nigdzie jej nie znajdę, gdyż podczas sprzątania najprawdopodobniej została wyrzucona do kosza.

Kurde, wyszedł z tego post a la "Wyżal się". Już wrzucam poezję autora podpisane "D i T", która oddaje częściowo obecną jej scenę:
[Obrazek: 3YE90Jc.jpg?2]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Poezja niecodzienna - przez Cylinder - 05-04-2016, 15:55
RE: Poezja niecodzienna - przez Garin - 05-04-2016, 17:02
RE: Poezja niecodzienna - przez psoras - 05-04-2016, 20:45
RE: Poezja niecodzienna - przez Warmen - 05-04-2016, 23:50
RE: Poezja niecodzienna - przez Casimir - 06-04-2016, 08:45
RE: Poezja niecodzienna - przez SPIDIvonMARDER - 06-04-2016, 11:41
RE: Poezja niecodzienna - przez psoras - 06-04-2016, 12:01
RE: Poezja niecodzienna - przez Airlick - 06-04-2016, 12:09
RE: Poezja niecodzienna - przez Warmen - 06-04-2016, 15:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl