03-04-2016, 14:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2016, 14:25 przez PinkamenaValerianna.)
(02-04-2016, 10:55)Ścierwisław napisał(a):(31-03-2016, 20:13)PinkamenaValerianna napisał(a): [opinie o serialu]Szacun.
Czy sądzisz że dzisiejsza kultura jest chaotyczna i pożera samą siebie?
Jaka jest twoja ulubiona eksplozja?
Kto ma styl i klasę i dlaczego jest to Schutzstaffel?
Czy skośni są lepsi w animacji od zachodu?
O dzisiejszej kulturze za bardzo zdania nie mam więc wolę się nie wypowiadać.
Eksplozja Fefety, Homestuck trickster mode (zawsze jej nie lubiłam
)...
"nieważne jak dobry jesteś w tym co robisz i tak znajdzie się ktoś lepszy." Tego się zawsze trzymam. Może i w Japonii jest dużo dobrych animatorów ale czy to oznacza, że na zachodzie takich nie ma? Według mnie nie ma też czegoś takiego jak bycie lepszym w animacji. Różni ludzie mają różną kreskę i różnie postrzegają to jak animacja powinna wyglądać co sprawia, że animacje są tak różne. To samo tyczy się ludzi, którzy oceniają pracę animatorów. Jednym może się podobać bardziej płynna animacja a niektórym wystarcza sam storyboard(który nie jest animacją ale mniejsza). Przynajmniej ja tak to rozumiem. Nie jestem ekspertem od tego więc za wszelkie błędy w moim rozumowaniu przepraszam i obiecuję poprawę.
(03-04-2016, 13:51)Seluna napisał(a):(03-04-2016, 12:57)PinkamenaValerianna napisał(a): Trafiłam tutaj przez przypadek, znalazłam link do tego forum na facebooku, chyba w komentarzu. Niestety, nie wiem dokładnie kto go wysłał ani na jakiej stronie go znalazłam.
Chwila.
Czy to było na stronie MyLittlePonyBronies Polska, pod postem typu "oceńcie mój obrazek plz", a sam link prowadził do poradnika pana Ścierwisława dotyczącego rysowania?
Bo jeśli tak, to byłam to ja.
wątpię, z tego co pamiętam ta stronka miała ok. 200 polubień i nie było to pod rysunkiem.
(03-04-2016, 13:48)Irwin napisał(a):(03-04-2016, 12:57)PinkamenaValerianna napisał(a): Książek na chwilę obecną czytam mało (prawie w ogóle). Kiedyś czytałam więcej ale była to bardziej literatura młodzieżowa taka jak np. "Kłamczucha" Małgorzaty Musierowicz albo "Dolina Światła" Aleksandra Minkowskiego.
(...)
Mogę polecić zbiór porządnych książek które czytałem w gimnazjum\technikum, niestety (stety?) nieco poważniejszych.
czemu nie, chętnie poczytam coś poważniejszego aniżeli Harry Potter (którego mam serdecznie dość).
Magiczny jeleń z krainy tęczowych rosomaków pozdrawia