Złoczyńcy w serialu
Mam nieco inne poglądy względem złych postaci w serialu niż Ścierwisław, ale zgapię sobie styl posta, bo ładnie wygląda  rainderp  

[Obrazek: 4973473_orig.gif]

Nightmare Moon
Choć nie jest moją ulubioną postacią to wpisuje się w motyw, który od zawsze mi się podobał, a mianowicie motyw postaci, która posiada wielką moc, ale w jej sercu pojawia się zadra tak silna, że moc owej postaci przeistacza ją w coś okrutnego. Piekny design, smutna historia, chyba najlepszy złowieszczy śmiech w serialu. Trochę słabe plany pokonania przyjaciółek, ale to bajka dla dzieci, zwłaszcza jeśli mowa o pierwszym sezonie. Nie możemy tu wymagać mordowania czy choćby katowania. 

evil

Discord
Taki oto śmieszek. Bardzo ciekawy pomysł na postać, śmieszki zawsze są fajne, a jeśli stoją po stronie zła to już zwłaszcza. Chaos w jego wykonaniu jest perfekcyjny. Design postaci, który sam w sobie przedstawia chaos, nawet jeszcze lepszy. No i głos. Niesamowity w moim skromnym mniemaniu, zarówno w wersji oryginalnej jak i polskiej. 

I tutaj pojawia się pierwsza sprzeczność ze Ścierwisławem. Otóż ja uważam, że jeśli kimś nie zawładnie zła magia to taka osoba (w tym wypadku stworzenie) nie jest na wskroś zła, a więc da się z niej zrobić kogoś mniej lub bardziej, ale dobrego. Kiedy oglądam bajkę kierowaną do młodszych odbiorców wręcz oczekuję przerobienia złych postaci na dobre, a to, że odcinki z dobrym Discordem są słabe to już inna para kaloszy. 

evil

Sombra
Mimo iż w serialu został ukazany baaaaaardzo mizernie jest to mój ulubiony czarny charakter z tego uniwersum. Takoż i postać w ogóle. Design mi się bardzo podoba, nie jest przesadzony jak u Tireka. Moim zdaniem ma duży potencjał właśnie przez to, że praktycznie nic o nim nie wiadomo. Chociaż oczywiście nie obraziłabym się gdyby autorzy zechcieli ukazać go ponownie. 

evil

Chrysalis
Rewelacja. Bardzo mi się podobają takie robaczaste postacie. Te piękne kły, te urocze skrzydła, te zniewalające oczy! Poza tym świetnie brzmiący głos, w którym pobrzmiewa echo i dziury w ciele. Nie wiem po co by miały służyć, ale wyglądają ciekawie. 
Co zaś się tyczy przedstawienia postaci - czarny charakter, który w sumie zły nie jest. Jak to mówią: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia czy jakoś tak. W oczach kuców to zła poczwara, która chce wyssać ich miłość i pozamykać w dziwacznych kokonach. Z punktu widzenia podmieńców to ich wspaniała królowa szukająca dla nich i dla siebie jedzenia. 

evil

Tirek
Żałość nad żałościami i marność nad marnościami. Zwykły umięśniony koksu kradnący innym moc i strzelający pociskami jak z Dragon Balla. W ogóle nie pasuje do uniwersów MLP i jest tym rodzajem czarnych charakterów, których nienawidzę. Mszczące się dziwadło praktycznie bez historii, której nawet u Sombry można się doszukiwać. Nie, nie i jeszcze raz nie. 
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Złoczyńcy w serialu - przez Ścierwisław - 10-11-2015, 12:04
RE: Złoczyńcy w serialu - przez KochamChemie - 10-11-2015, 12:35
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Uszatka - 10-11-2015, 12:44
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Murdock - 10-11-2015, 16:43
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Ścierwisław - 10-11-2015, 18:17
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Fancy Pearl - 12-11-2015, 17:50
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Rob - 21-11-2015, 20:23
RE: Złoczyńcy w serialu - przez psoras - 21-11-2015, 22:07
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Rob - 21-11-2015, 23:06
RE: Złoczyńcy w serialu - przez psoras - 22-11-2015, 09:36
RE: Złoczyńcy w serialu - przez Irwin - 04-01-2016, 16:56

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl