Star Wars
Nie będę się rozpisywał o tym, czym jest Star Wars i o co w tym chodzi, bo byłoby to bezsensowne. Universum jest zbyt duże, żeby pisać o nim w jednym poście. Składają się na nie filmy, książki, gry i bardzo, bardzo wiele komiksów.
Może znajdzie się ktoś, kto ogarnia Gwiezdne Wojny na pewnym poziomie i jest chętny podyskutować, więc zapraszam. Na temat poszczególnych postaci, wydarzeń, książek itp. rozprawiać będziemy z biegiem czasu.
Na początek, żeby jakoś rozruszać ten wątek, spytam Was o zdanie na temat ostatniego epizodu, The Force Awakens.

Poniżej moje przemyślenia, zawierają spoilery.

Film mnie nie zawiódł, a fanem SW jestem sporym. Przede wszystkim cieszyła mnie myśl, że po raz pierwszy jestem w kinie na takim filmie i po raz pierwszy widzę te charakterystyczne intro na wielkim ekranie. To dla mnie, jako fana dzieł Lucasa, coś świetnego.
The Force Awakens nie jest ponadczasowym dziełem, ale dobrym filmem na swoje czasy. Wiem, że jest krytykowany z różnych przyczyn. A to kiepski antagonista (tak naprawdę był taki, jaki miał być), a to za dużo nawiązań do części IV. A według mnie nawiązania te nie są zbyt nachalne. Prawda, bardzo rzucały się w oczy. Ci źli nie uczą się na błędach? Czwarta gwiazda (planeta) śmierci? Jak widać tak. Ale co z tego, jeśli dostaliśmy to, za co Star Wars pokochały pokolenia? Widowiskowe zniszczenie stacji ciemiężycieli galaktyki? Co z tego, że Rey to powtórka z rozrywki, jeśli z przyjemnością oglądało się to, jak przemierza Jakku?

Cholera, nie umiem pisać o filmach duh Dlatego też zapytam Was: co sądzicie o TFA?
Liczę na fajną dyskusję enjoy
Celestia was never on your side...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Star Wars - przez Rob - 10-01-2016, 20:38
RE: Star Wars - przez Ścierwisław - 10-01-2016, 21:18
RE: Star Wars - przez Rob - 10-01-2016, 21:29
RE: Star Wars - przez Vanadiss - 10-01-2016, 21:54
RE: Star Wars - przez Rob - 10-01-2016, 21:57
RE: Star Wars - przez Vanadiss - 10-01-2016, 22:05
RE: Star Wars - przez Rob - 10-01-2016, 22:09
RE: Star Wars - przez Ścierwisław - 10-01-2016, 22:23
RE: Star Wars - przez Rob - 11-01-2016, 14:56

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl