Ścierwisław zadziwia
Boski jestem.

SPOILER BO WIELKIE:

SPOILER BO GORE:
Odpowiedz
 Marchewkę przyznali   Imeshovy(+1) , Puszcza(+1) , Kamil-Maciej(+1)
Zawsze lubiłam twój styl rysowania i moja opinia się nie zmienia. Twoje rysunki nie dość, że mają ładną kreskę, to tło i ogólny pomysł jest świetny. Zazdroszczę talentu.

Właściwie, to gdybym miała się czegoś przyczepić, to mam wrażenie, że głowa Celestii w twoim najnowszym rysunku jest nieco zbyt spłaszczona po bokach.
[Obrazek: iUqDbSk.gif]
Odpowiedz
Nie no, całkiem fajne. Generalnie wolę bardziej "serialową" kreskę, ale ten styl też nie jest zły. Od razu skojarzył mi się z komiksami. :D
Mógłbym się przyczepić do sposobu rysowania pyszczków, aczkolwiek całkiem ładnie komponują się one z resztą rysunku, więc nie razi w oczy. Co najwyżej w... czwartym rysunku jest to aż nazbyt widoczne. Z kolei u Twilight (w pierwszym z gore) pasuje wręcz znakomicie.
Najbardziej przypadły mi do gustu właśnie te z gore. Niby "brutalne", ale bardzo zabawne, no i dobrze wykonane. A ta Fluttershy z drugiego to wręcz majstersztyk, bardzo mi się podoba.
"I love it when a plan comes together"
Odpowiedz
Komiksowy styl podoba mi się bardzo.
Tworzysz tylko cyfrowo czy też coś na kartkach bazgrzesz?
Czemu żadnego artu na EqG nie widziałem? Kilka zasługujących by się znalazło : )
Odpowiedz
@Seluna
Zwrócę uwagę następnym razem. Pierwszy raz rysowałem księżniczkę en face więc jakoś tak wyszło.

@Murdock
Te pyszczki to taki rollercoaster, na każdym obrazku trochę inne. Nie mam na nie stałej metody, a może powinienem.
Gore daje duże pole do popisu w żartach i metaforach jeśli zrozumieć mięso trochę mniej dosłownie, prawie tyle samo co maszyneria.

@Puszcza
Na kartkach bazgram dla wprawy, koncepcji i eksperymentów, ale wszystko to na szybko i niewarte pokazania. Nie żebym pokazał nawet gdyby było warte.
Nie ma EqG bo EqG jest brzydkie i głupie.
Odpowiedz
Rozwiniesz, czemu nie EqG?
Coraz bardziej zaczyna mnie wkurzać derpibooru i coraz bardziej doceniam paczki z artami na EqG. Wszystkich perełek nie wyłapiesz, ale na dr jest za dużo śmieci totalnych. Przy mojej teorii, że używanie większości filtrów mija się z celem - wiesz o co mi chodzi.
Odpowiedz
A więc avek Seluny, który tak mi się spodobał to twoje dzieło. No i wszystko jasne.

Uwielbiam twój styl. Jest niesamowity, naprawdę. Kreska i sposób kolorowania komiksowy, który ja osobiście wolę od realistycznego. Chyba, że mowa o rysunkach w klimatach fantasy, ale to inna para kaloszy. Kolory twoich prac są bardziej pastelowe niż rażące, przynajmniej zazwyczaj, a to kolejna rzecz, która utrafia w mój gust. Całości dopełniają świetne pomysły, na które ja bym nie wpadła. No, w większości, bo akurat o Twillight doszywającej sobie skrzydła kiedyś dumałam.
Odpowiedz
Miło słyszeć się się wam to podoba równie mocno co mi rainderp

@Uszatka
Pomysły zaczęły być ciekawe dopiero niedawno, bo wcześniej to się powtarzały strasznie. Starczy też spojrzeć ile rysuję Twilight a ile kogokolwiek innego  twi1
Pastelowe kolory aż mnie zdziwiły, bo mój monitor jest raczej ciemny więc dla większości ludzi te kolory są mocniejsze niż dla mnie.

@Puszcza
Masz chyba na myśli EqD. EqG to Equestria Girls. Jakoś niezbyt przyszło mi do głowy żeby na EqD uderzyć, może o tym pomyślę. Rozgłos to na pewno przyniesie bo na dA rysunki największy napływ sławy dostają właśnie kiedy ktoś je na EqD pokaże.

A filtry na derpi działają całkiem dobrze. System świetny, tagów wystarczająco dużo żeby odfiltrować sporą część beztalencia i degeneracji. Ze znalezieniem czegoś ładnego nie mam problemów chociaż wymagania mam tak wysokie że nic tylko samolotem walnąć. No i EqD ma tę poważną wadę że obrazki wybiera ktoś inny i nie ma innej opcji niż je sprawdzać wszystkie jak leci, a życie jest krótkie i czas ucieka.
Odpowiedz
@Ścierwisław

Jeśli mowa o kolorach światła to rzeczywiście są wyraziste i mocne. Mówię tutaj o wybuchach na przykład, bo już delikatne światło na obrazku z Twillight przyszywającą skrzydła nie jest mocne. Porównaj sobie chociażby kolory rysunku z Pinkie (ten ostatni) do włosów Sunset Shimmer z pierwszego EqG  rainderp Jak dla mnie są delikatne.
Odpowiedz
[Obrazek: artifex_by_spromultis-d9hzk50.png]

Wysłałem jej to na Twittera, ciekawe czy odpowie rainderp
Odpowiedz
 Marchewkę przyznali   Rob(+1) , Ylthin(+1) , Phoenix(+1)
To jest absolutnie genialne! Masz wielki talent, oby więcej takich dzieł powstawało!  derpy1
Celestia was never on your side...
Odpowiedz
(25-11-2015, 21:15)Rob napisał(a): Masz wielki talent
Masz na myśli wielkie lata życia przesiedziane ryjąc dłutokształtnym przedmiotem po powierzchniach płaskich?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Silnik Mybb   MasterStyle By Wojtas (Krugerz)
Polskie tłumaczenie     Mybboard.pl