![]() |
|
Szalom - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: PONE (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Rzeczy techniczno-organizacyjne forum (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Szalom (/showthread.php?tid=58) |
Szalom - Puszcza - 10-11-2015 Powitać, powitać. Trafiłem z nadzieją na te oto Forumi z nadzieją na poznanie innego polskiego fandomu niż miałem wcześniej styczność. Wróć, nie chcę uogólniać. Tak na prawdę to wcześniej lurkowałem trochę dużego naszego forumi i strony o MLP, ze 2 lokalne fanodmy na FB i byłem na jednym SF-fantasy konwencie gdzie była nocka z kucami. Prowadzący był spoko, ale większość osób spała i chyba tak na prawdę gadał dla naszej trójki : D Także jest jasny punkt, jak będzie więcej kompetentnych ludzi to zostanę. Coś o sobie? Nie lubię, ale jak muszę to skrobnę. Aktualnie student na wygnaniu, miłośnik dobrej historii we wszelakiej postaci - słownej, filmowej, giereczkowej tudzież muzycznej. Ostatnimi czasy zachodnie seriale animowane wciągnęły mnie bardzo, z MLP mam doczynienia praktycznie od czasu 2 sezonu. Kawał czasu jak sobie teraz pomyślę; Z samego fandomu najbardziej interesują mnie dobre arty, animacje, fiki i muzyka. Z tą ostatnią najgorzej, moi ulubieni artyści nie tworzą od roku lub więcej, także tego. Pytania, sugestie, prośby, zażalenia - będę rozpatrywał w terminie 20 dni urzędowych. Praise the Moon. RE: Szalom - Kamil-Maciej - 10-11-2015 Witaj! 1. Jaka jest twoja ulubiona postać z mlp? 2. Ulubiona książka? 3. Ulubiona gra komputerowa? 4. Kolor? 5. Co sądzisz o temacie "Joke Center"? RE: Szalom - naruciakk - 10-11-2015 O, siema Puszcza. (10-11-2015, 20:47)Puszcza napisał(a): Forumi Forumi jest tylko jedno. To jest po prostu forum :P RE: Szalom - Puszcza - 10-11-2015 Witaj Macieju zwany Kamilem. 1) Twi ze względu na dubling Tary Strong. Luna za tajemniczość i fakt, że jest tak mocno kreowana przez fanów. Rarity za manierę i też dobrą głosową grę aktorską, wraz z AJ tworzą świetny duet. Długo by wymieniać, ale zdecydowanie Twi i Luna na pierwszym miejscu. 2) Hmm, strasznie trudne pytanie. I nie odpowiem na nie, bo nie mam pojęcia. Zależy czego oczekuję to po to sięgam. Czy historii, która mnie wciągnie na tyle, że o kilka dni nie będę myślał o świecie. Czy akcji, a może rozkmin egzystencjalno-filozoficznych czy coś ma mnie po prostu przestraszyć? Różnie bywa. 3) Wiele wspomnień wiąże z Heroesami 3, zawsze wracam z uśmiechem na ustach. Lubię ścigałki, które starają się choć trochę być symulatorami - kawał czasu przegrałem w TDU. Z większych gier to zagrywałem się w Portale i Raymany - nowe platformery są prześwietne. Ostatnio coraz bardziej indie. Mniej gry, bardziej historie. Mam sporo do nadrobienia, na pewno nie jestem z giereczkami na bieżąco. 4) Pfff, kochanie, we wszystkim Ci będzie do twarzy!. Ja wiem, coś z charakterem, żywego - na pewno żadne pastele, jakiś ładny fiolet, zielony czy niebieski. Strasznie głupie pytanie : D 5) Większość for w Internetach ma taki dział. To od użytkowników zależy jaki poziom będzie trzymał. KKK - Jesteś jak Hiszpańska Inkwizycja, serio. Ostatnie czego się spodziewałem to wyłapania przez kogoś tego smaczku. RE: Szalom - naruciakk - 10-11-2015 (10-11-2015, 21:12)Puszcza napisał(a): KKK - Jesteś jak Hiszpańska Inkwizycja, serio. Ostatnie czego się spodziewałem to wyłapania przez kogoś tego smaczku. Jestem Ottem tego czatu. RE: Szalom - Mordoklapow - 10-11-2015 Witaj! Pytanka! Jakie gatunki muzyki lubisz? Ulubiony fic? Tolerujesz nauki ścisłe? Miłej zabawy na forum! RE: Szalom - Puszcza - 10-11-2015 Mjuzik Szeroki i obszerny temat. Od bluesa, rocka, jazzu, przez improwizację tak daleko jak tylko się da. Szczypta psychodeli, laska stoner rocka i dwa ziarenka postu. Klasycznymi instrumentami tym bardziej nie pogardzę. Jeśli artysta chce przekazać swoim dziełem klimat to po prostu staram się to poczuć. Ostatnio często słucham też muzyki instrumentalnej - czasem muzyka może przekazać więcej niż tekst. Ficów było sporo i nie mam ich chyba nigdzie spisanych. Szukam na czytniku, ale wiele pokasowanych. Nie ukrywam, że wiele z nich to były shippy bardzo wszelakie. Teraz czytam coś trochę cięższego. http://www.tor.com/2013/09/24/equoid/ Zdobył nagrodę Hugo - połączenie MLP z Lovecraftem. Jako samą ciekawostkę polecę, zdania nie mam bo jestem gdzieś w połowie. Nauki ścisłe toleruję czasem lepiej a czasem gorzej, ale generalnie mam sporą akceptację w tym temacie. Tak jest, że jeśli robisz coś z własnej przyjemności a nie z góry narzucone to zwykle o wiele bardziej interesuje i wciąga. Zabawa na forum zależy właśnie w większej części od Was, ale dziękuję bardzo : ) RE: Szalom - Kamil-Maciej - 10-11-2015 Co sądzisz o modzie "Portal Stories: Mel"? Mnie bardzo się spodobał. RE: Szalom - Puszcza - 10-11-2015 Nie znam się, to się wypowiem. Grałem jakieś 2 godziny. O ile klimat był całkiem w porządku o tyle zagadki niedopracowane. Wróć, dopracowane jak na moda bardzo, ale podrobić Valve jest cholernie ciężko. Widziałem to w sposób jaki je rozwiązywałem. Zawsze nieświadomie, ale próbowałem na około. Gaben projektował plansze tak, że intuicyjne było raczej dążenie do rozwiązania z właściwej strony. Jak ktoś ma niedosyt po Portalach to polecę, sam też kiedyś wrócę. Zaczynać od tego bardzo odradzam. RE: Szalom - Kamil-Maciej - 10-11-2015 (10-11-2015, 21:47)Puszcza napisał(a): Nie znam się, to się wypowiem. Zagadki nie są niedopracowane, tylko trudne. Gra w portale według mnie polega właśnie na zastanawianiu się "jak zrobić, żeby wziąć tą kostkę stąd i przenieść ją tam nie ginąc przy okazji". W portalu 2 plansze są dużo łatwiejsze, gdyż właściwie przez cała grę wprowadzane są nowe elementy ( poziom 1 - podstawy, 2 - lasery, 3 - mosty świetlne i wieżyczki, 6 - niebieski żel 7 - żele pomarańczowy i biały, oraz w 8 - "funnele" i trzeba zaznajomić z nimi gracza. W Mel nie musieli już się tym przejmować, w z związku z czym trzeba bardziej główkować. Być może dlatego rozwiązania wydają ci się mniej intuicyjne? RE: Szalom - Uszatka - 10-11-2015 Witam cię gorąco c: 1. Jaki gatunek fanfików lubisz najbardziej? 2. Tworzysz własną sztukę fandomową? (fiki, rysunki, etc.) I to w sumie tyle chciałam na razie zapytać. RE: Szalom - Puszcza - 10-11-2015 Maciemilu - możliwe, na tyle się nie wgłębiałem. Grę odpaliłem po przejściu 1 i 2, bo nadal chciałem więcej. Czułem to, że level design nie jest tak dobry jak w oryginale. Doskonale znałem mechanizmy, ale czegoś tu brakowało moim zdaniem. Nie chcę się kłócić. Za jakiś czas wrócę to porozmawiamy ponownie. Sówko: 1) Z ficami jestem w tyle. Zwykle wyglądało to tak, że wchodziłem na fimfiction, zaznaczałem jakie chcę postacie w ficu. Kończyło się na mniej lub bardziej shippie na którym ćwiczyłem sobie angielski. 2) Zdarzało się tworzyć 1-3 stronicowe one-shoty, ale nie są one raczej warte wspomnienia : D Trochę bazgrzę, ale tylko czasem kuce. Na zajęciach, jak się nudzi to chwytam kartkę i ołówek. Nie mam tabletu do PC a rysowanie na myszce to dla mnie katorga. Proszę Cię bardzo, do przeczytania czy coś : ) |