![]() |
|
Najlepsze gry 2015 - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: Offtopic (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Syf (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Najlepsze gry 2015 (/showthread.php?tid=173) |
Najlepsze gry 2015 - Kamil-Maciej - 31-12-2015 Ja za bardzo nie grałem w gry z 2015 roku, więc nie czuję się na siłach, aby się wypowiedzieć. https://www.youtube.com/watch?v=aF55XkpzT80 - wrzucam, żeby nie było, że tylko jedno zdanie. RE: Najlepsze gry 2015 - Warmen - 05-01-2016 To nie tyle są "najlepsze gry 2015", bo tu trzeba byłoby zagłębiać się w morze nieopierzonych indyczych piskląt. Imo wielkich, nowych, rewolucyjnych, czy coś, premier nie było. Albo mnie to już nie rusza. Wypisałem tylko gry, które widziałem/grałem/w jakiś inny sposób mi się podobają. Pogrubiony tytuł produkcji oznacza, że grałem dużo. Legacy of the Void było fajne, głównie w multi przyniosło dużo chaotycznych zmian, lubię to. Kampania taka se, ale trylogia jest zamknięta, tryby kołoperacji też bawią, jest ok. Wiesiek 3 - trochę grałem, wiele widziałem. Pograwszy w poprzednie Wieśki oraz kilka innych 'topowych' polskich produkcji, mam obawy co do rzucenia się w ten świat. Tylko z powodu, że to polska gra. Mimo wszystko dawała fun i kiedy jej wymagania sprzętowe będą budzić uśmieszek politowania a sama gra będzie kosztować z 60zł, chętnie zweryfikuję swoje poglądy. The Phantom Pain. Widziałem część kampanii, troszkę grałem, widziałem kilka losowych misji i inne takie. W sumie to grałem w to wszystko, bo u kumpla na ps4. Nie akceptuję konsol w swoim życiu, a o porcie na PC, jak zwykle, słyszy się różnie. Fox engine zachwyca, dopracowanie detali gameplayowych również, boję się tylko, że mi nie pójdzie, no i ta wersja na pc. Tyle ludzi uwielbia tę serię, że i ja chyba się przekonuję. Ale ja tu nie dla fabuły, ja chcę eksplorować świat! I LICZE NA TO, ŻE NIE BĘDZIE SPAWNÓW Z DUPY - TAK JAK JEST W GROUND ZEROES. Nie można było nawet zarżnąć wszystkich, bo ciągle przybywały posiłki :C Mabinogi Duel na andronoida. Śmieszna karcianka, po prostu daje trochę radości. Wspomógłszy się internetami, powiem, że wyszło w 2015 (ha!) Nuclear Throne. To jedna z niewielu gier, które wyszły w tym roku, i mogę powiedzieć, że są super, bo grałem wiele godzin. Undertale - urzekła mnie walka z Sansem, kilka utworów, nietypowe zagrywki. Hoooooi, I'm Temmie! Heroes VII - ładne, powolne jak żółwio-leniwco-ślimak, ładne, lepsze niż H6...no i jakoś tak. Nie jest wybitną grą, ale gra się zadziwiająco dobrze. Albo to przez fakt, że nie zrobią nic lepszego niż H3 i H5. Fallout Shelter. To jedyne co dotyczy fallouta a jest jakkolwiek fajne i wyszło w tym roku. DMC4: Special Edition. Nie grałem, ale DMC4 mi się super podobało, więc to też musi być dobre, prawda? P-prawda? World of Tanks na magnetowidy XBONE. Wygląda dużo lepiej niż ten na PC. I gdyby taki był też na kompie, wróciłbym doń nie zważając nawet na innych graczy, którzy, jak powszechnie wiadomo, ssą. Chodzą pogłoski, że growy Mad Max jest równie prosty i sycący w odbiorze, co jego filmowy odpowiednik. Prision Architect, gierka z szablonów jak Rim World czy podobne, ale i tak bawi. Nawet przez chwilkę. A o to przecież chodzi. Super Meat Boy wychodzi na Soniacze, a że jest super (THE BATTLE OF LIL' SLUGGER, NAJLEPSZA PIOSENKA Z GIER JAKĄ USŁYSZAŁEM), to warto o nim wspomnieć nawet w takiej formie. Przeglądając strony, wygląda na to, że swoją premierę zaliczył też Broforce. Polecam mocno. The Binding of Isaac: Afterbirth. To samo co poprzednie, ale jeszcze lepiej. W dodatku wyszło wtedy co LotV. Oj, były dylematy w co grać. Hard West wydaje się być ciekawą wariacją na temat XCOMowej rozgrywki. Wygląda fajnie. RE: Najlepsze gry 2015 - Irwin - 05-01-2016 Xeonauts - w 2014 była dość przeciętna, dopiero w 2015 rozwinęła skrzydła. Ktoś zobaczył Xcoma, stwierdził że ssie, po czym zrobił go tak, jak powinien być zrobiony, podkręcając fün do absurdu, no i z racji tego że jest robiona tylko pod PCeta, a nie dla konsolowych podludzi, jest znacznie bardziej rozbudowana. Gratka dla każdego miłośnika tego typu rozrywki. Wiedźmin 3 - Mimo tego, że walka w najnowszym Wiedźminie wydaje się stosunkowo nudna, zrobiona pod konsole i polegająca głównie na mashowaniu uników (dobra, zlecenia wiedźmińskie mają naprawdę spoko potwory), to warstwa fabularna oraz genialne postacie przebijają każdą inną grę, która nie składa się głównie z literek. Do tego ogromny świat (chyba po raz pierwszy czułem frajdę z zwiedzania go), rozbudowane zadania - zarówno poboczne, jak i z wątku głównego - i bardzo porządna, dobrze poprowadzona fabuła, do tego ta gra zrobiła więcej dla promocji naszej kultury niż wszystkie państwowe instytucje przez ostatnie 25 lat. Polecam. Liczę na to, że ktoś zrobi moda, który podkręci poziom trudności i BRUTALNOŚĆ. BROFORCE - o tym wypowiadał się już Szprot. Piękna gra. Crypt of the necrodancer - połaczenie rougelike, slashera i gry rytmicznej. 4\4. Darkest dungeon - spoko rzecz, powiew świeżości w grach typu "idź eksploruj loch swoją ekipą". Ciągle czekam na jej ukończenie. Nuclear throne - połczenie top down shootera i rougelike. Brzmi niepozornie, ale daje masę F R A J D Y. I jest trudny jak cholera. |