PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD.
Hello everypony! - Wersja do druku

+- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu)
+-- Dział: PONE (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Rzeczy techniczno-organizacyjne forum (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Hello everypony! (/showthread.php?tid=16)

Hello everypony! - Imeshovy - 04-11-2015

Witam serdecznie użytkowników tego nowopowstałego forum!

Jestem Imeshovy, w skrócie ludzie nazywają mnie Imesh (ewentualnie po imieniu, ALE TO NIE JEST NAJISTOTNIEJSZE). Lat mam 21, więc już wszędzie mogę się napić piwa :D . Jestem ze Zgierza - takiego ciekawego miasta (hehehehehe) tuż nad Łodzią. Jeśli chodzi o wykształcenie, to w tym roku piszę pracę licencjacką z McDonaldologii i Sztuki Rzeźbienia Kebaba Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej. Z zawodu dziennikarz w radyju z mojej mieściny, gdzie łażę z mikrofonem i wkurzam ludzi oraz prowadzę audycję z muzyką rock/metal (i wkurzam słuchaczy).

W kucach od grudnia 2011 roku, w fandomie od 2013 roku. Związany z łódzkim fandomem MLP, przyjaźnię się także z bronies/pegasis związanymi z Piotrkowem Trybunalskim. Czasem można mnie zobaczyć na ponymeetach w woj. łódzkim. W innych miastach także bywam, ale duuuuużo rzadziej. Ulubione kuce: Sweetie Belle (mah waifu), Trixie, Sunset Shimmer, Drżypłoszka. Ulubiony odcinek: Lesson Zero.

Zainteresowania: sport (wszelaki, jednak ze wskazaniem na piłkę nożną, piłkę ręczną, siatkówkę i na żużel), gry komputerowe (Civilization, HoMM ze wskazaniem na III część, Football Manager, seria The Elder Scrolls), medioznastwo, poniekąd socjologia i przemiany społeczeństwa, (niestety) polityka. Oprócz MLP lubię chińskie bajki i komiksy (ulubione serie: Neon Genesis Evangelion, Angel Beats!, Mirai Nikki, Dragon Ball (za sprawą dzieciństwa Heart ), Unbreakable Machine Doll, Nichijou, Monster Musume). Lubuję się także w uniwersum Gwiezdnych Wojen (Imperium Galaktyczne FTW). Oprócz tego piwny snob - alkoholik.

Chyba tak mogę opisać siebie w skrócie. Mam nadzieję, że forum będzie ciekawą alternatywą dla dotychczasowych propozycji i pojawią się tu zarówno nowe osoby, jak i zaczną się tu udzielać osoby od dawna siedzące w fandomie MLP, ale nie leżały im poprzednie fora/strony/grupy etc. :rolleyes:

RE: Hello everypony! - Warmen - 04-11-2015

(04-11-2015, 01:48)Imeshovy napisał(a):
Ulubione kuce: Sweetie Belle (mah waifu)

PRZECIEŻ ONA JEST NIELEGALNA! : O
Tak teraz myślę, że sam o sobie nie napisałem za wiele. Straciłem tę jedyną szansę, by wszyscy dowiedzieli się o mnie tych rzeczy, których nigdy nie wykorzystają. Czuję się z tym trochę nieswojo.

RE: Hello everypony! - Kamil-Maciej - 04-11-2015

Witaj!

1. Co sądzisz o grze Portal 2 i modzie Portal Stories: Mel?
2. Ulubiony kolor?
3. Ulubiony serwis/program/gazeta/jakieś inne medium przekazujace wiadomości?

RE: Hello everypony! - Irwin - 04-11-2015

Przypomnij mi, żebym cię ograł w CiVce za jakieś 2-3 miesiące, jak będę miał kompa.

Neon Genesis Evangelion, czyli "oglądnąłem godzinę serialu w pięć minut, bo chciałem obejrzeć naparzające się roboty" doczekał się własnej książeczki z obrazkami? I jak ona wygląda? Zawsze myślałem, że to tylko animó.

Buggerfall, czy Morrowind? Czemu nie Gothic?

Obowiązkowe pytanie - MASZ JAKIEŚ AUTORYTETY W DZIEDZINIE DZIENNIKARSTWA I MEDIÓW? I CZEMU NIE GOEBBELS?

(04-11-2015, 09:24)Warmen napisał(a): PRZECIEŻ ONA JEST NIELEGALNA! : O

On jeszcze nie wie :>.

RE: Hello everypony! - Imeshovy - 04-11-2015

Warmen napisał(a):PRZECIEŻ ONA JEST NIELEGALNA! : O

Irwin napisał(a):On jeszcze nie wie :>

ONA MA 15 LAT, WIĘC JEST LEGALNA >:C

Co do pytań, najpierw MaciejKamil:

1. Niestety nie wiem, bo nie było mi jeszcze dane grać w Portala. Sam koncept gry uważam za ciekawy, jednak co do osobistych odczuć nie napiszę nic, bo po prostu nie grałem w żadną część :v v:
2. Niebieski - kojarzy się z wolnością i życiem (woda=życie)
3. Jeżeli chodzi o szybkie newsy ze świata, to Onet mi w pełni wystarcza. Jeżeli chodzi o publicystykę, to tutaj wczytuję się w tygodniki. Zarówno te stojące po lewej stronie ("Polityka", "Wprost") jak i po prawej ("W Sieci", "Do Rzeczy"), bo lubię zobaczyć różne punkty widzenia na konkretny problem i na podstawie tego wyprowadzić swoją własną opinię. A tak, to jeszcze jestem entuzjastą mediów regionalnych z mojej okolicy :)

Irwę:

1. Przez ten czas mogę zapomnieć :v v: ale mam nadzieję, że nie zapomnę ^^
2. Jest 14 tomów, które zostały także wydane w naszym kraju za sprawą Japonica Polonica Fantastica. Co do jakości, to nie wiem, bo nie czytałem. Jednak samo aminó wspominam dobrze, skoro to właśnie od tej pozycji zaczęło się moje spierdo...EKHM zaczęła się moja fascynacja mongolskimi kreskówkami i komiksami,
3. W Buggerfalla się niedawno zagrywałem, ale był już tak załatany, że był całkiem grywalny. Morrowind był pierwszą grą z tej serii, w którą zagrałem (byłem wtedy gówniakiem lvl 8, który kupił Morka "bo ma czadowe obrazki z tyłu", no ale warto było, bo płytkę z 2002 roku mam do dziś ^^ ). Gothica widziałem tylko u mojego znajomego, jak w niego grał. Jakoś nigdy się nie przekonałem do samej gry, ale polską wersję językową szanuję i propsuję,
4. Moim największym autorytetem jest mój szef, który odpowiada za rozwój mediów w mojej mieścinie. Człowiek o ogromnej wiedzy na ten temat i od której dostaję zawsze największy opiernicz :D . A tak, to wymienię jeszcze Huntera S. Thompsona, VaGlę, śp. Waldemara Milewicza (człowiek z największymi cojones jeśli chodzi o dziennikarstwo naszego kraju), z tych bardziej w stronę gamingowym Arkadiusz "Dark Archon" Kamiński, Tomasz "quaz" Drabik. Goebbels był cholernie inteligentnym człowiekiem, gdyż ponad 70 lat temu już zdawał sobie sprawę z potęgi mass mediów i jako minister propagandy skutecznie to wykorzystywał, a że działał u nazioli to już inna kwestia xd

RE: Hello everypony! - Pancerny - 10-11-2015

Ohoho,widzę że NGE to muszę napisać xV masz ulubioną Evę i czy rozkminialeś głębiej serię? W sumie po części to normalne...

Oh monster Musume... ( ͡° ͜ʖ ͡°) ty zboczeńcu~.

Powiedz szczerze,jak to wygląda według Ciebie fandom z Łodzi?

Wysłane za pomocą magicznego Nexusa 7

RE: Hello everypony! - Imeshovy - 10-11-2015

Pancerny (kojarzę skądś nick, chyba jesteś z Tribrony i na którymś ponymeecie Cię widziałem luna1 ):

1. Jeśli chodzi o same Evangeliony, to dla mnie najbardziej kozackiego miała Asuka, czyli Unit 02. Słabo już pamiętam samą serię, bo oglądałem ją przeszło 10 lat temu rainderp ale pamiętam, że się prawie popłakałem, kiedy jej Eva został trafiony włócznią i rozszarpany na strzępy :< . Ale jeśli chodzi o same postacie, to Rei była moją pierwszą waifu :D . Kiedyś się bawiłem w rozkminianie całej serii, w sumie jak będę miał trochę czasu, to sobie odświeżę pamięć, bo serio choć samo aminó wywarło na mnie ogromne wrażenie, to przez ten czas mało już co pamiętam.

2. Oj tam, zbok od razu. To, że scena z Papi/Suu z komórką jest moją ulubioną wcale nie oznacza, że jestem zboczony xDDDD

3. Fandom z Łodzi jest z pewnością ciekawy. Mamy chyba najwyższą średnią wieku (jak wyliczaliśmy 23-24 lata, ja 21-letni jestem tu prawie najmłodszy). Ogólnie fajne, chociaż nieduże grono już ze sporymi tradycjami (m. in. karcianka naszego autorstwa, która do dziś jest rozwijana i na każdym meecie w nią gramy Fluttershy ) i cieszę się, że do niego przynależę. Brakuje mi może trochę świeżości pod postacią nowych osób (w tym roku może jedna osoba do nas dotarła, a w porównaniu z poprzednimi latami grono się kurczy) no i brak pegasis bardzo boli (na chwilę obecną jedna się czasem pojawia na ponymeetach ;_; ). No i warto by było, gdyby w Łodzi był zorganizowany ponymeet, ale może w przyszłości to się zmieni kurczak

RE: Hello everypony! - Pancerny - 10-11-2015

Co,że jak? Pancerny? He.hehe. gdzie tam ^^" ano w Tribrony się panoszę XD

Brak Pegasis *strzała nadlatuje i wbija w kolano* współczuję ;___; ze średnią wieku rządzicie
Co do NGE.. Tak,Asuka i jej charakterek "Baka!" Ach,w dodatku ta tajemnicza Rei.

Pamiętaj,Suu to sobie zapamięta,ona przecież lubi szukać wody
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wysłane za pomocą magicznego Nexusa 7

RE: Hello everypony! - Imeshovy - 10-11-2015

"Anta Baka!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)