![]() |
|
Współczesne animacje zachodnie. - Wersja do druku +- PONE – NAJLEPSZE FORUM W INTERNECIE, PONIEKĄD. (https://pone.gdan.eu) +-- Dział: Interesujące rzeczy (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Animacja zachodnia i hińska (https://pone.gdan.eu/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Współczesne animacje zachodnie. (/showthread.php?tid=109) Strony:
1
2
|
RE: Współczesne animacje zachodnie. - Kuracyja - 23-04-2016 Jednocześnie podana lista jest moją TOP5. Lecim od końca. 5. Fineasz i Ferb Serial z 2008 produkcji hamerykańskiej. Pierwsze dwa sezony to klasyki, ale od trzeciego mamy równię pochyłą (cały czas ten sam schemat, pomysły na wynalazki braci się wyczerpują - i z tego powodu wyszedłem z tamtejszego fandomu, podobnie jak SilverShield). W ubiegłym roku w czerwcu serial się skończył (znaczy, wyemitowali ostatni odcinek). 4. Żółwik Sammy i Spółka Sequel filmu Żółwik Sammy 2, bohaterowie w większości ci sami. Akcja skupia się na Ricky'm i Elli - wnuczętach "poprzednich" głównych bohaterów z filmów. Dlaczego nie nazwano serialu inaczej - nie wiem. Produkcja francuska (w odróżnieniu od filmów - tamte belgijskie). Jak na jeden sezon z 52 odcinkami - dobry. Nie wiem, co w tym widzę, że to lubię 3. Tabaluga Kto nie widział - no to prawdopodobnie jego dzieciństwo było dość... nudne. Paradoksalnie zielony smok jest autorstwa Petera Maffay'a - niemieckiego muzyka rockowego pochodzącego z regionu siedmiogrodzkiego. Stworzony w okolicach roku 1983 - wtedy ukazuje się pierwszy album (tak! Tabaluga nie zadebiutował w 1994 w serialu, a 11 lat wcześniej na "swoim" albumie muzycznym!). Wiek ustalony - via ciotka Wikipedia - na 700 lat ludzkich (7 smoczych). Serial ma 78 odcinków (trzy sezony) Na 78 szans na zamrożenie protagonisty Arktos - główny antagonista, ten bałwan - wykorzystał tylko jedną. W przyszłym roku reboot - film i serial w CGI. (oby nie spierdzielili) 2. Nie pokażę gdyż to MLP 1. Jej Wysokość Zosia Najmłodsza księżniczka w kanonie Disney'a. W poczet Disney'owych księżniczek niezaliczana, bo jest za... młoda. Ale dalekie i niebezpieczne wyprawy? Nobody cares 'bout her. Trzeci sezon się kończy, czwarty i spinoff - Elena of Avalor - w tym roku. RE: Współczesne animacje zachodnie. - Mianownik - 23-04-2016 @Kuracyja Dlaczego Zosia jest taka fajna, że jest na 1. miejscu? Będzie jakaś recenzja? RE: Współczesne animacje zachodnie. - Kuracyja - 24-04-2016 (23-04-2016, 20:55)Mianownik napisał(a): @Kuracyja Animacja ładna dla oka, generalnie wg mojej opinii serial jest odpowiedzią Disney'a na kuce. RE: Współczesne animacje zachodnie. - naruciakk - 02-05-2016 Tabaluga głęboko zapadł mi w pamięć, gdyż była to dobranocka, którą puszczono 11 września 2001 roku
RE: Współczesne animacje zachodnie. - Ylthin - 02-05-2016 To 9/11 leciała dobranocka? Bo ja pamiętam, że zamiast dobranocki były cały czas "Wiadomości" na TVP1... Z drugiej strony miałam pięć lat, więc moje wspomnienia są pod tym względem cholernie mgliste i wyrywkowe. RE: Współczesne animacje zachodnie. - Kuracyja - 10-05-2016 (02-05-2016, 14:10)naruciakk napisał(a): Tabaluga głęboko zapadł mi w pamięć, gdyż była to dobranocka, którą puszczono 11 września 2001 roku Stare czasy TVP1 gdy leciał 2 razy w tygodniu - poniedziałek i wtorek. Potem chyba obcięli do samego poniedziałku i finalnie zdjęli. Nie wiem czy puszczali drugi sezon (pierwszy i trzeci tak, zresztą nadal mam ~3 odcinki pierwszego nagrane na VHS ) na TVP1. Jak ktoś wie to podajcie, wiedza się przyda.
RE: Współczesne animacje zachodnie. - naruciakk - 10-05-2016 (02-05-2016, 18:29)Ylthin napisał(a): To 9/11 leciała dobranocka? Bo ja pamiętam, że zamiast dobranocki były cały czas "Wiadomości" na TVP1... Ja miałem wtedy ctery i pół, ale mam pamięć do takich rzeczy, więc możesz mi zaufać. :
RE: Współczesne animacje zachodnie. - GosiElla - 04-02-2017 [quote='Kuracyja' pid='2161' dateline='1461438155'] 4. Żółwik Sammy i Spółka Produkcja francuska (w odróżnieniu od filmów - tamte belgijskie). O, nie zgodzę się serial powstał przy koprodukcji francusko-belgijskiej, jeden z dystrybutorów to Niemcy Francja: Zagtoon, StudioCanal, Métropole Télévision 6 (dystrybucja) Belgia: Nexus Factory, nWave Pictures, Umedia, uFilm Niemcy- StudioCanal (tylko dystrybucja) (DVD) |